Med hund på tur i Europa.

Tibben vår, Max, liker å være med på tur. Han har vært i Sverige, Danmark, Tyskland, Belgia, Nederland, Østerrike, Slovenia og Kroatia.

Han har sitt eget pass. Der står det om de vaksinene han har tatt. Han er naturligvis vaksinert for rabies. I tillegg må han ha flåttmedisin som vi smører på huden hans og en annen påflekkingsvæske som skal forebygge og behandle hunden for pelslus, lopper, larver, piskeorm, hageorm, hjerteorm, rundorm og mange flere parasitter. Vi må ha med oss medisin for 8 mnd og medisin til dyr er ikke billig.

Så er det Revens bendelorm som ikke er så farlig for katter og hunder, men som er veldig farlig for oss mennesker. Litt kosing og sussing og så kan vi bli smittet.  Disse parasittene angriper leveren, lungene eller andre organer hos mennesker. På veg hjem etter en utenlandstur, må vi innom dyrlege i Danmark eller Tyskland. Dyrlegen ser på at Max spiser ormekurtabletten sin.Dette bevitner han i hundepasset. På grensa til Sverige eller Norge må vi kjøre på rødt for å vise fram hundepasset og før det har gått en uke, må vi til dyrlege i Norge som ser til at Max spiser den andre tabletten. 250 kr både i Danmark og Norge.

Hunder i bil må enten være i bur eller fastspent i sele. Max har seler som jeg enten spenner fast i min bilsele eller i et annet setebelte.

Her sitter Max på fanget mitt og følger med på trafikken. Selene våre er koblet sammen.

 

Det er altså en del en må tenke på når hunden skal være med, men Max er koselig å ha med på tur, og han har en perfekt størrelse for bobil.

Tusen takk for kjekke kommentarer!

Neste innlegg kommer fra en campingplass i utlandet  med Wifi. Og da regner jeg med at jeg har noe kjekt å fortelle fra turen.

-Edel

 

 

Endelig klar til tur!

Vi har grua og gledd oss i flere måneder nå. Bilen er pakka og klar. Vi skal innom Kongsberg på tetthetskontroll, og på torsdags morgen går fega fra Larvik til Hirtshals.

Lørdag skal vi treffe bobilvenner i Harislee i Tyskland. De skal være sammem med oss på tur den første måneden.

Første reisemål er Balatonsjøen i Ungarn. Deretter setter vi kursen mot Kroatia.

I mangel av bilder fra i dag, bruker jeg nå et bilde tatt på Sel i fjor som viser det gode livet i bobil.

 

– Edel