Førjulsstemning på Camping Raco i Benidorm

I dag er det 2 uker siden vi kom hit til Camping Raco i Benidorm. I natt har det regnet og tordnet og det er store dammer overalt.

Her har vi kommet i orden på plassen vår. Det er 2 desember og vi koser oss med melon fra Spania og spekekjøtt fra Stranda! Det er Turid som spanderer.

Roy hjelper Turid med å få ut markisen. Hun greier alt sjøl, men det er alltid kjekt med hjelp.  Og så kjente hun på seg at hun ikke var i form. Onsdag 3 desember tok hun kontakt med det norske legesenteret i Albir og hun ble øyeblikkelig innlagt på Hospital Clinica Benidorm. Det viste seg at hun hadde hjertesvikt. 

Hun var i de beste hender der og hun ble grundig undersøkt

Blodårene var fine og etterhvert fant de de rette dosene på medisinene.

Julepynt i resepsjonen på sykehuset. 

Max savnet “tante” Turid og ble veldig glad da hun kom tilbake. Men “pappa” sin føtter er gode å ligge mellom. 

Søndag 7 desember gikk Max, Roy og jeg ned til strandpromenaden. Vi hadde tenkt oss til en nederlandsk resturant som heter Pinoccio. Men der hadde de ferie fram til 20 des.Vi trøster oss med Irish Coffe

Solnedgangen sett fra uterestauranten.

Engelsk “ungdom” på 40+. Høy musikk og drikking og dansing gata. Baren heter Tici eller waci eller noe sånt og det er alltid mange berusa engelskmenn der.

Litt til venstre på bildet sitter en mann i grønn t-skjorte og blå shorts. Dama bak ham har tredd kjolen sin over hodet hans….

Mandag 8 desember var det Bank Holyday i Spania. 6 desember er grunnlovsdagen i Spania og denne helgen var det 3 røde dager etter hverandre. Den norske gjengen dro på tur til Calpe og noen ville opp på Ifach klippen. Her har vi stoppet et sted mellom Altea og Calpe, der det ligger en russisk kirke. Den ble bygget i 2002.

Den var stengt, men vi kunne titte inn, og den var vakker både inne og ute.

Vi er framme i Calpe og her er strandpromenaden på Levante som ligger på nordøstsiden av klippen

PÅ andre siden av klippen ligger fiskerihavnen og fiskerestaurantene.. Det var helligdag, og mange spanjoler var ute for å spise. Restaurantene lokker med gratis sangria og friterte fiskeboller

Tre flotte norske damer på tur.

Menyen vises i glassmonterer utenfor restaurantene

Masse deilig å velge i.

Her er vi samlet til lunsh

Drikke til maten var gratis….

 

Her er vi på Cigne eller antikkmarkedet eller tyvenes marked som mange kaller det. Agdis, vår norske nabo skåler med oss.

Johannes med den søte lille hunden deres.

De aller fleste pynter på parcellen sin. Her er vårt bidrag. I tillegg har vi flere lenker med blinkende lys….

Ikke alle er så nøye, det viktigste er den klatrende spanske nissen.

Naboen sin hekk.

Denne naboen har et fantastisk lys-show i tillegg til pynten. Jeg har prøvd å ta bilde om kvelden, men det ble ikke så flott.

 Juletreet i resepsjonen på Raco

Det enkleste er ofte det beste.

Stygge nisser ved en flott hekk.

Det nærmer seg altså jul her. Vi har kjøpt lodd i det lokale julelotteriet. Tirsdag 16 arrangerer den engelske charity foreningen en Christmas Carols ettermiddag oppe i restauranten her. Jeg for se om jeg har tid….. Det hadde jo vært koselig å høre på engelske julesanger

Julaften blir det pinnekjøtt i eller utenfor bobilen. Om jeg føler julestemning? Ja det kommer seg mer og mer.

Takk til trofaste lesere og for gode tilbakemeldinger og likes!

God adventstid til dere alle

— edel