Turen til Benidorm,Spania November 2016


Etter en flott høst med behagelig varme hjemme i Høylandsbygd, pakket vi bilen og satte kursen mot Benidorm. Vi vil overvintre i Benidorm og kanskje ta oss vestover mot Portugal når det våres. Bildet er tatt på Sydnes fergekai. Vi er på vei til Ølen og julebordet som Bobilforeningen arrangerer på Haugalandet. Vi må alltid ta med oss julebordet,og det er en fin anledning til å ta farvel for i år med gamle og gode bobilvenner. Og julebordet i år var fantastisk vellykket, og julematen var helt topp. Arrangørene fortjener mye ros, takk skal dere ha!

Jeg har skrevet mange innlegg om de årlige turene sørover til Spania, og tenkte at denne høsten kunne jeg la være å skrive repriser. Men jeg har fått mange henvendelser fra folk som tenker på å ta den samme turen, og de spør om tips.Og jeg er lett å be. Jeg kommer til å skrive koordinater og eller adresser til plassene vi stoppet på.

Vi har med oss fortelt og levegg. Vi har med oss kaffe, nok til et halvt års forbruk, dessuten majones, kaviar, flere glass med kryddersildfilet, pinnekjøtt, makrell i tomat og litt melange.  Av klær er det mest korte bukser og singletter, men vi ha og med oss varme klær og jakker. Jeg har tre sett med sengetøy med. I Benidorm bruker jeg å levere klær i vaskeriet. Men det er gode vaskemaskiner og deilig varmt vann i servicebyggene.

Vi hadde bestilt plass på fergen fra Kristiansand til Hirtshals 31.10 og på fergekaien ventet bobilen Fia med Turid og Søss ombord.  De skulle kjøre sammen med oss til Benidorm.

Det var regnbyger når vi kjørte gjennom Danmark. Trærne hadde begynt å miste bladene, men det var fremdeles fine høstfarger langs veien.

Første stopp i Tyskland er Scandinavian – Park 13, D- 24983 Handewitt.  Det er bare å kjøre E 45 gjennom Danmark, og A7, andre avkjørsel fra A7 i Tyskland så er du der. Her er det et stort senter hvor du kan kjøpe drikkevarer, snacks, toalettsaker og vaskemidler. og mye annet. Utenfor er det en bobilparkering hvor du kan overnatte gratis.Vi hadde timeavtale mandag ettermiddag hos Scandic & Nordic Reisemobile. De skulle skifte speil og reparere gassbrenneren på kjøkkenet. De holder til på samme området. De selger og reparerer bobiler. Adressen er Skandinavien – Bogen 4, 24983 Handewitt. Der kan man stå gratis med strøm dersom man skal på verkstedet.

Mens bobilen fikk nytt speil og nye dyser til kokeapparatet, benyttet vi tiden med å kjøpe juleøl, sprit og vin, nøtter og litt mat.Så kjørte vi til Färber gas for å fylle opp gasstanken. Der var det hyggelig pris på LPG – 72 cent pr liter, og hyggelig service. Adressen dit er: Färber Gas, Westerallee 143, 24941 Flensburg. Tirsdags morgen hadde vi avtale med Bauer (Fiat) for service av bilen. Adressen dit er Schleswiger strasse 
50 (eller 65 – 75)  24941 Flensburg. De har 2 bobilplasser for kunder der vi kan stå gratis om natten med strøm. Hos Bauer fant de ut att dekkene våre bak var mye slitte. De anbefalte oss å skifte dekk og det kunne de gjøre om en uke. De hadde mye å gjøre, for tyskerne skiftet til vinterdekk på denne tiden. Roy sa vi ville kjøre til Spania så fort som mulig og at han kunne få skiftet dekk der eller i Portugal. Men da hadde Bauer tid likevel og vi fikk skiftet alle fire dekkene bak. Det ble middagstid før vi kom oss tilbake til Scandinavien – Park for å møte Turid og Søss. Neste stopp er  Wohnmobilhafen i Greven.

Koordinatene til Greven er N 52º02’42” og Ø 07º41’06” Bildet er fra “inngangspartiet” til stellplassen.  Ved ankomst kjører man inn på plassen og finner seg et sted å stå. Kl. 17 kommer det folk i resepsjonen. Da kan man registrere seg og bestille rundstykker til neste morgen. Det kommer en bil om morgenen i 9 tida som selger diverse matvarer. Men den står ikke lenge. Det er gratis toalett og tømming. Dusj koster 1 euro og varer så lenge at man rekker å vaske håret og resten av kroppen og man har god tid til skyllingen

Fra Scandinavian – Park og til Greven er det 40 mil og turen skal ta 4 timer. Først kjørte vi A7 mot Hamburg. Rundt Hamburg var det Stau, Stau og atter Stau Vi visste at det var mye veiarbeid rundt Hamburg, og denne tirsdagsettermiddagen brukte vi veldig lang tid på A7. Det ble ikke bedre på A1 fra Hamburg til Dortmund heller  P.g.a  veiarbeid, tok det oss 6,5 timer, og det var mørkt da vi kom fram. Klokka var 18.45, men resepsjonen var heldigvis åpen ennå.Etter at vi hadde sjekket inn, gikk vi til båthavna og kroa der og spiste deilig snitzel.

Stellplassen ligger vakkert til Ved Dortmund – Ems Kanalen. Kanalen er 265 km lang. Den ble åpnet i 1899 og forbinder Ruhrområdet med Nordsjøen. Kanalen begynner i Emden og går til Dortmund. De store kanallekterne frakter mest jernmalm, men også annen nyttelast. (fra Wikipedia)

Mange av oppstillingsplassene er sperret med kjegler når bakken er våt.

Onsdag 2. november. Det var sol og fint vær da vi forlot Greven. Neste stopp hadde normalt vært Pont a Mousson i Nord-Frankrike, men vi skulle til Nederland å kjøpe nye El- sykler. 

Syklene skulle vi kjøpe i Oberlink Campingvarehus I Winterswijk. Campingvarehuset er det største jeg har sett.  De solgte all slags klær og utstyr til friluftsliv og camping. Adressen dit er :Misterweg 179, 7102 Winterswijk.  Nederland.  Vi overnattet på en ACSI plass.Camping Vreehorst i Winterswijk. Adressa : Camping Vreehorst, Vreehorstweg 43, 7102 Winterswijk. Campingplassen hadde oppvarmet innendørs svømmebasseng. Torsdag 3. november våknet vi til 5 grader og kald tåke. Vi fylte diesel i Louxembourg.


Pont-à-Mousson. Stellplassen ligger i utkanten av byen. Pont-à- Mousson ligger i hjertet av Lorraine, halveis mellom Nancy og Metz ved foten av Mousson-åsen. Det er en gammel by med et kjent kloster. Byen ble sterkt ødelagt i 1944. Byen ble befridd fra tyskerne av general Pattons arme rett etterpå.

Elva som renner forbi er Mosel


Det noen hundre meter å gå til bykjernen fra lystbåthavnen der bobilplassen holder til. Koordinatene til plassen: N 48º54’09” og Ø 06º03’40”

Fredag 4. Det var disig og kaldt da vi kjørte fra Pont-à – Mousson til Lyon. Etter Nancy begynte betalingsveien. Vi kjørte langs Mosel. Vi kjørte i et bakkete landskap med lange åser. Fra motorveien kunne vi se små jordstykker innrammet av trær. Svarte og hvite kyr gresset på jordstykkene


Fredag 4. Vi overnattet like utenfor Lyon. Campingplassen heter Camping Indigo og er en ACSI-plass. Koordinatene er :  N 45º49’11”  og Ø 04º45’39”

Fia

Det gikk greit gjennom Lyon. Det var disig og regnbyger, men nå var temperaturen kommet opp i 17 grader. En stund kjørte vi helt ved siden av majestetiske Rhône. Dette bildet er fra A 9 og skal vise søyle einer og høye popler langs motorveien. Det var masse trailere selv om det var lørdag

Vi overnattet på Camping Cap Leucate , Chemin de Moret, 11370 Leucate Plage. Der kostet det 12 euro med strøm. Leucate ligger i Sør-Frankrike ved Middelhavet ikke langt fra grensen til Spania. I Leucate er det også en bobilparkering. Koordinatene til bobilparkeringen er: N 42º 54′ 0” og Ø 003º03’10”

Snøhvite fjell i Pyreneerne, det er søndag 6 november og vi er på vei til det siste overnattingsstedet før El Raco i Benidorm. Etter at vi hadde passert Barcelona opplevde vi strålende sol og varmt vær, men en noe sterk sidevind gjorde kjøreturen litt utfordrende.


Vi har parkert ved RESTAURANTE “Planes Del Reine” “SPAETZLE FRITZ” eller bobilplassen ved restauranten ved San Rafael som vi kaller den. For å komme hit tar man avkjørsel 42 Vinaros på AP7. Koordinatene er: N 40º34’33” og Ø 00º23’36”. Her koster det 8 euro å stå dersom du ikke spiser i restauranten. Strømmen koster 4 euro, mange bruker for mye strøm og da forsvinner strømmen for alle.

Max er nyskjerrig, og nå vil han se hvordan Turid har det i bobilen sin.

Flotte søyleeinerbusker rundt plassen

Solnedgang

Det er 12 km fra N-340 og Lidl dersom en har behov for å handle mat.

Utenfor restauranten

Mandag 7 kom vi oss endelig på plass på Raco i Benidorm. Vår gode venn John Martin fant 2 ledige plasser til oss på lørdag. Han betalt 20 euro for hver plass i forskudd, og vi betalte for en måned fra lørdag 5. Slike gode hjelpere er gull verdt. Raco er en populær plass, og de beste plassene blir fort okkupert

Når jeg skriver dette (tirsdag 15) er det kaldt og regn her – like kaldt og samme været som i Høylandsbygd. Men i morgen skal det bli sol og varmt igjen. Det er meldt ca 20 varme og vi gleder oss.

Reiseruta vi har valgt og koordinatene til overnattingstedene, har vi funnet i Bobilen nr 7 November 2015. Det er John Martin Ledang som har skrevet artikkelen der. Stykket heter Reiserute til Spania og inneholder en kjøreliste/tabell med kilometer avstander fra plass til plass. Her er også en liste med forslag til overnattingsplasser, ikke mindre enn 25 stykker, fra Hirtshals, via Luxemburg og til El Raco, Benidorm, Spania
Jeg har skrevet mye om livet i Benidorm og på Raco før.Jeg kommer vel ikke med så mye nytt etterhvert. Men dukker det opp noe interessant eller morsomt,lover jeg å dele det med dere.Torsdag 17.november er det Fancy Dress Party i byen. Engelskmennene kler seg ut og fester hele dagen. Jeg skal ta med meg fotografiapparatet, men jeg må til Albir kl 14, for da skal jeg på spansk-kurs på Pavarotti. Kanskje jeg kan leie en fotograf?? 

–edel