Endelig er vi plass i Benidorm

Om ettermiddagen tirsdag 2. november startet vi turen fra Høylandsbygd. Vi ville bruke litt tid over Haukeli, for vi skulle ta Ferge fra Larvik torsdags morgen. Det ble en fin høsttur i vakkert vær. Temperaturen varierte fra 14 til 2 til 14 grader igjen. Vi spiste en deilig frokost på fergen. Vi hadde bord ved vinduet og kunne se at Skagerak var blank og stille og av og til fikk vi øye på en båt i tåkedisen.

Kvart på 12 kunne vi kjøre på land i Danmark som første bil. Ved Vildersmose sør for Brønderslev kom tåken. Heldigvis hadde vi kjørt så mange ganger gjennom Pannekakelandet at ikke gjorde noe at vi ikke så så mye av landskapet rundt oss. Etter å ha handlet inn godsaker på Scandinavien Park, hadde vi en fin kveld på bobilplassen der.

Fredag 5. november. Vi startet å kjøre kl 10. Det var delvis skyet og 12 grader i Nord-Tyskland. Det gikk smertefritt forbi Hamburg, og det var ikke STAU. Nord i Tyskland  hadde de økt grensen for forbikjøring forbudt fra 3,5 t til 7,5t

Vi kom fram til Greven tidlig på ettermiddagen.

Labbedram

Nå kommer bildene fra Greven hulter til bulter dessverre. Jeg er ikke kjent med hvordan jeg skal fjerne bilder som har kommet feil. Det var blitt forandringer på plassen. Resepsjonen var flyttet til Havnekontoret og restauranten hvor man kunne kjøpe snitsel var stengt.

 

Det var kommet en Strandbar i stedet. De serverte mat og drikke og de hadde og “take away” for de som ønsket å spise i bilen eller båten.

 

Det koselige vertshuset var stengt

Her er resepsjonen nå, og bak er det nye spisestedet med strandbar.

Vi hadde fin utsikt mot kanalen

Lørdag 6 kjørte vi mot Polch og Niesmann  – Bishof fabrikken. Der kan vi stå gratis, men vi må betale for strømmen.  Det var strålende sol, men det var mye vegarbeid før og rundt Dortmund.

Her satte vi de franske merkene på bilen. De kjøpte vi laminert i Norge og så festet vi dem med blank dobbeltsidig tape. Mange lurer på om det er noe vits i å sette på disse merkene og om det er kontroller. Vi så ikke noen kontroller, men vi observerte at nesten alle store bobiler hadde slike merker. Det var til og med mange mindre biler som også hadde limt på merker.

Søndag 7 november stoppet vi i Pont-à-Mousson. Det er en plass vi bruker ofte.  Det er en lystbåthavn  ved  Mosel.

Mandags morgen var det kaldt, 2 grader og tåke. Ved Toul var den første betalingsbommen. Vi betalte i alt ca 150 euro i bompenger i Frankrike. Etter hvert  kom sola fram, og kyrne koste seg ute på beite i det kuperte landskapet.. Midt på dagen økte temperaturen til 10,5 grader og det ble en fin høstdag. Vi fylte diesel for litt over 16 euro pr liter. Jeg oppdaterte med på fartsgrenser for bobiler over 3,5 t på franske motorveger. På motorveger uten bompenger var fartsgrensen 100 km/t og på private veger med bompenger var den 110 Km/t

Vi overnattet på Camping Lyon eller Camping Indigo som den også heter. Det hadde skjedd forandringer på Camping Indigo siden vi var der sist Nå holdt de på med å ordne vegen foran resepsjonen. Før var det noen brakkelignende hytter i enden av campingen. Nå var det små koselige chaleter rundt om. Bobilplassene var  midt i campingen. Lekeplassen var blitt større, det var utendørs basseng, og det var kommet opp et nytt servicebygg.

Tirsdag 9 november kjørte vi til Le Boulou, en liten by ved grensen til Spania. Her var det en gratis bobilplass ved et idrettsanlegg og byens gravplass. Det var WC, dotømming og vannfylling.

Her må vi stå tett og det ble helt fullt etter hvert.

Sett fra idrettsanlegget

Gravplassen

Onsdag overnattet vi på en camping i Peniscola, og torsdag 11 kl 12.15 var vi fremme på Raco i Benidorm.

Fredag var vi på bocciaturnering her på plassen sammen med de andre norske. I vår gruppe ble Roy nr 5 og jeg ble nr 1 og vant sløyfe og en flaske god rødvin. Mandag gikk jeg på tur gjennom skogen fra Benidorm til Albir sammen med turgjengen her. Turene blir avsluttet med lunsj.

Nå håper jeg at noen finner bloggen min  🙂  og at de gidder å lese 🙂

Edel —