Vinter og coronatid i Benidorm

Nå har vi bodd på El Raco Benidorm siden 11. november. Det har vært unaturlig kaldt her til nå. Vi har hatt kald vind, og det er sjelden vi kan gå i singlet og shorts. Det vanligste er at vi går i langbukser og jakker. Bildet over er utsikten fra det vi kaller Platået. Det blå til venstre er Aqua Land. Det ligger ikke så langt fra Raco, men det er stengt om vinteren. Like ved siden av ligger Mundo Mar som er en dyrepark hovedsakelig  med marine dyr. Her har de show med sjøløver og delfiner, men de har også papegøyeshow.

Utsikt fra Platået mot vest

Selv om det er vinter, blomstrer det i vegkanten.

Det henger blomster ned fra muren.

Veien opp til Platået.  Mange av de som bor på Raco tar turen opp til Platået hver morgen.

Det er en som lever på gata her utenfor Raco. Han har en ukulele som han bærer på.  Her har han lagret ukulelen og noen klær.

I begynnelsen av november var det ganske fritt her. Man måtte bruke munnbind på bussen og i butikker. 3. desember kom det påbud om coronapass på restauranter og utesteder. Vi fikk høre at på Costa Blanca kunne utlendinger også få vaksine. 22 desember ble det påbudt med maske både inne og ute i det offentlige rom. Det ble forbudt å røyke på uterestauranter og anbefalt avstand er 1,5 m

For å få vaksinen, må man dokumentere at man bor på en adresse i den kommunen der vaksinasjonstedet ligger. Man må ha coronapass på papir, ID-kort eller pass og gyldig helfokort. Jeg møtte opp på den offentlige klinikken, og etter å ha stått i kø et par timer fikk jeg en kvittering der det stod at jeg hadde fått time 21.desember kl 16.

21. desember gikk jeg glad og forventningsfull til klinikken for å få 3. dose. Men akk, de hadde sluttet å vaksinere der på klinikken. Jeg fikk adressen til to andre vaksineringsteder. Et sted var i gamlebyen og de vaksinerte folk hver dag. Det andre stedet er et sosialsenter som ligger i nærheten av Raco. Dette stedet er åpen for vaksine bare noen få dager i måneden og heldigvis for meg, var det vaksinering der dagen etter fra kl 15.30.

Jeg møtte opp kl15, og da var det allerede lang kø. Men etter at de hadde åpnet, gikk det radig. Kl 16 stod jeg ved innsjekkingsbordet og viste fram papirene mine. Men det var ikke godt nok, jeg måtte ha et zippnummer!  Det kunne jeg få på klinikken sa de. I fortvilelsen fant jeg fram kvitteringen jeg hadde fått da jeg bestilte time. Der stod zippnummeret, og jeg ble vaksinert.

En torsdags ettermiddag gikk vi tvers over vegen for Raco for å ta oss en pils. Terrassevarmeren stod på, men det var fremdeles litt kaldt.

Det var levende musikk, men det var ikke mange gjester.

En liten vovse hørte på musikk mens “mamma” tok seg en drink sammen med noen venniner.

 

Her er Restauranten Raco som er en del av campingen. Vi liker ikke å spise der, for stolene er så vonde. Vi bruker å samles på terrassen for å ta oss en øl etter bocciaen på fredager. Ølen er 9 kroner dyrere  for halvliteren  her enn det det koster tvers over gata.

Her er vi i gang med bocciaen. Her er det to grupper som er i gang. Det bruker å være 14 -16 på hver gruppe. Racobocciaen har helt spesielle regler og poengberegning. Man kaster en liten trekule – grisen- så er det om å gjøre å komme nærmest grisen med sin metallkule. Er du så heldig at du treffer grisen får du 5 poeng. Den som kommer nærmest grisen får 6 poeng, nestemann 4, så 3, 2 og 1 poeng. Alle kaster grisen en gang

De fleste norske har flydd hjem til Norge for å feire jul med barn og barnebarn. Da har de gjerne vært her så lenge reiseforsikringen varer. Når de kommer tilbake hit, er de forsikret for en ny periode. 17 desember var vi 8 stykker. Vi tar 1 euro i startpenger. De går til  vin som er premie for 1,2 og 3 plass

En måler de andre kontrollerer.

Jeg var sekretær den dagen og her regner jeg poeng. De andre samler seg på terrassen på restauranten her og kjøper noe godt å drikke. Vi slår sammen noen bord. I disse coronatidene er det ikke lov til å sitte flere enn 10 på hvert langbord. Denne gangen var vi 8, og da fikk alle plass.

 

Det er maskepåbud i Bowlinghallen, men når en vil drikke øl, havner masken under haken.

Etterpå var det lunsj ved strandpromenaden.

Hva gjør jeg på her nede? Jo på fine dager sitter jeg ute og strikker eller leser ei bok eller løser kryssord.

Ellers er det jo litt husarbeid som må gjøres, oppvask, klesvask, støvsuging og matlaging-

Det blir fort flekkete

Vi har hatt med noe fisk fra Norge. Denne dagen spiser vi spekesild, løk, rødbeter, gulrotstuing og poteter.

Noen dager er det mye sport. Her ser jeg på skiskyting

Her er det et kortspill som heter Ord mot ord. Det er et kjekt og strategisk spill.

Ikke alt arbeide er like kjekt, men det må gjøres.

Nesten hver dag er jeg i butikken her på plassen og handler ferskt brød, frukt og grønnsaker. Maria står foran inngangen. Eieren heter José og det heter sønnen hans også. Begge Josefene sier “god dag! når jeg kommer og  “ha det bra!” når jeg går.

 

Det vi la merke til første gangen vi kom hit til Benidorm var de mange elektriske “scooterne” nede i byen. Det var både ensetere og tosetere. Det var ikke mange av dem inne på campingen, men  i år er veldig mange som suser rundt her. Det er fartsgrense på 10 km/t  inne på området, men mange av damene som kjører med en slik, bryr seg ikke om det.  Rett utenfor campingen er det en forretning som selger og leier ut slike farkoster.

Roy klarer ikke å gå noe særlig. Han har fått en elektrisk og sammenleggbar rullestol. Den har en rekkevidde på 3 mil. Det gjør at vi kommer oss på tur. Jeg har med elektrisk sykkel, men jeg bruker den lite. Benidorm er veldig tilrettelagt for sykkel.

Nå skal vi ned på Levantestranden.

Strandpromenaden

Legg merke til alle folkene midt på bildet. Det er engelskmenn som fester. De står ute i gata og drikker, det er stappfullt inne i baren. Det er sterk musikk, folk roper for å bli hørt og det er hoing og skriking. Det er det samme hver dag der.

En dag trillet vi til Albir. Roy skulle til Sallus Det norske legesenteret.  Etterpå spiste vi tapas på en strandrestaurant .

Dersom du ser godt etter, kan du se julekuler blant sitronene.

Julepynt og lys  i et tre, vi ser det fra bilen vår

Her på Raco bruker de ansatte å kjøre rundt på julaften og samle inn penger til et godt formål. De spiller fin julemusikk   Alle får en eske med søte kaker  og en flaske cava enten de gir penger eller ikke. På grunn av coronaen var det færre nisser nå enn hva det har brukt å være.

Den siste uka har det vært sommertemperaturer her. I kveld er det nyttårsaften.  På grunn av coronaen blir det ikke noe festing.ute på restaurant. Vi kommer til å ha det stille og rolig, spise pinnekjøtt og følge med på Nrk Tv. Så vil jeg takke dere som har lest alle de 1235 orda og ønske dere alle Et Godt Nytt År!