Men når vårsol i bakkane blenkte, fekk han hug til sin heimlege strand…

Slettanesvika i Høylandsbygd er vel den som jeg regner for “Mi heimlege strand” selv om jeg i barndoms- og ungdomsåra bada i Fannestransdfjorden, ei grein av Romsdalsfjorden hjemme i Molde. Men etter 43 år i Høylandsbygd, regner jeg meg som sunnhordlending. 

Vi kom hit mandag 20 april og da hadde vi vært hjemmefra siden 2 november 2014.

Det var strålende vær og varmt i Høylandsbygd da vi parkerte utenfor huset.

I Spania og Portugal hadde det vært vår siden februar. Vi så mandeltrær i blomst og trærne fikk store grønne blad. I mars så vi flere som badet og vi opplevde temperaturer som var nærmere 30 enn 20 grader. 

I april startet vi hjemoverturen, og vi hadde ikke kommet langt nord i Frankrike før trærne var bare og påskeliljene vinket til oss  i veikanten. 

Mandag 13 og tirsdag 14 april hadde vi time hos Niesmann + Bieschoff i Polch.  Vi skulle skifte frontrute og støtfanger. Salongen var slitt og vi hadde bestilt et par nye puter, den elektriske døra vår var litt skummel å åpne og lukke. Derfor fikk vi ordnet den, pluss at vi fikk med ekstra fjærer til lukkemekanismen. Det er fem fjærer i døra, og vi har knekt tre av de. Ventilatoren over kjøkkenet var ødelagt, og myggdøra måtte skiftes. Det var to pumper i varmeanlegget som måtte skiftes ut, og det var andre småting som måtte ordnes. Til sammen kom regninga på vel åtti tusen norske kroner, men frontruta får vi igjen på forsikringa (ca 40 000 kr)

Det er gratis å stå på stellplassen hos N+B, men en må betale for strøm og vann

Det var nydelig vær søndagen mens vi ventet på å bli reparert. 

Mange flotte biler, både nye og brukte

Det var lite  biler på stellplassen for en gangs skyld. (De hvite blomstene er tusenfryd) Max hadde lite å passe på her, ingen katter og bare to andre hunder.

14 april 2015

Vi er på Greven en stellplatz ved Dortmund- Ems kanalen. Det er alltid fasinerende å sitte å se på lekterne som passerer oppover eller nedover kanalen.  Stellplatzen heter egentlig Der Marina Alte Fart Fuestrup. Etter Greven går Dortmund-Ems kanalen rett nordover, og munner ut i Nordsjøen mellom Groningen i Nederland og Emden i Tyskland

Vi var innom restauranten der og spiste Jägersnitzel. Den var nesten så stor som et A4 ark, og vi hadde problemer med å få i oss all den deilige maten.

Kl.19 om kvelden kunne vi nyte fuglesangen i sol og 25° varme. Jeg hørte både trost, løvsanger, møller og kjøttmeis og flere som jeg ikke kjenner sangen til.

Etter to dager nesten uten andre hunder, fikk Max det travelt her. Vi var forresten innom doktor dyregod som passet på at Max åt tabletten mot Revens Bendelorm. Den skal tas mellom 135 og 24 timer før grenseovergang til Sverige eller Norge.  I Helsingborg ble Hundepasset sjekket av en smilende toller. 

Vi traff på 2 kjekke norske familier i hver sin Carthago . Det er en god del nordmenn og svensker her på plassen. Denne norske bilen har Ludvik og Solan og Marilyn bak. Make bilde av Ludvik og Solan fins inne i resepsjonen på plassen.

Vi kom oss avsted rett før klokka elleve på torsdags morgen.  Vi kjørte forbi nypløyde åkre med dunger av kompostert møkk

Fra Dortmund til Bremen er det tofelts vei i begge retninger. Fordi det er lange strekninger med bare to felt, er det forbikjøring forbudt for biler over 3,5 tonn

De fleste trærne var uten grønne blad, men nord øst for Bremen var det et grønt slør på bjørka. Vi kunne se villkirsebær i full blomst langs veien

Det var veldig lite veiarbeid på A1, og det var deilig. Vi kom til Puttgarden kvart over tre. Vi handlet kvoten vår på lekteren og overnattet på Caming Puttgarden like ved.

Rett før kl 18, kom Uve rundt og samlet inn 20 euro for overnatting med strøm. Dersom vi vil dusje, må vi kjøpe polett. Vi våknet tidlig fredags morgen, og etter noen kaffikopper og et rundstykke, kunne vi stille oss i kø til fergen halv åtte.

I Danmark gikk trafikken greit. det var 10°C og  sol. Markene var irrgrønne. Det var hvitveis i skogbunnen og noen linder hadde fått blad. I Helsingør bunkret vi diesel på UnoX. Der kostet det 9,44 DKK. Omregnet i norske kroner blir det ca 10,50 kr pr liter.

Hos Bengt i Örkelljunga kostet det nå 50 kr å stå pr natt + 50 kr for strøm + 15 kr for 100 l ferskvann. Det var delvis skyet og 12 -14 grader og enkelte regnbyger i Skåne. 

Lørdags morgen forlot vi BiÖ, og satte kursen mot Svinesund. Det var 10 – 12 grader og klart. Bøndene dreiv med våronn, de pløyde og harva til stor glede for måkene og kråkene som koste seg bak traktorene.  Av og til så vi hvitveis og hestehov i veikanten. Roy spurte stadig: “Kor kaldt e d ute?”

På Svinesund bruker vi å stoppe hos Stenes Livs. Vi handlet kjøtt, flesk, spekekjøtt og sild. Det var rett før vi hoppa på et tilbud på norsk surkål til 15 kr pakka, ikke alt er svinebillig i Sverige.

Vi ville overnatte en plass med strøm, og bestemte oss for å snu for å ta inn på Bullarsjøens Familiecamping. Vi liker oss der. Det er mange nordmenn som har campingvognene sine stående her

Koordinatene dit er: N 58,87182° og E 11,53769°

Her er det en gammel bensinstasjon og et trafikklys 

 Det var mye gamle ting inne i bensinstasjonen også.

Søndag 19. april i Norge. 

Norskegrensen ligger bare noen hundre meter fra campingplassen.Veien som starter nord for Munkedal i Sverige og som ender i Halden, heter Den Blå Grønne Vegen. Søndre Svenningsdalen som går ned mot Halden og Tistedal, er ganske flat og brei.  Her er det jordbruksbygder. Bøndene drev med våronn selv om det var søndag og kirketid.

Da vi kom til Lier, kunne vi se at enkelte trær hadde fått grønne blad. Det lå som et grønt slør over bjørkene og hasselen. Noen bjørker var helt gule av rakler. Bøndene jobbet på jordene sine i Eiker også.

Det var 19°C og sol, og mange gikk eller syklet på tur i finværet.

Her er vi på Nesøya Bobilplass i Notodden. Det er 25 °C i solveggen. Det koster 150 kr å stå her. Da er strøm inkludert. Det er en selvbetjent plass og man må ha kontanter som man putter i en konvolutt og så poster man konvolutten i en sprekk i veggen på et lite hus som står der.

Vi kom oss avsted mandags morgen kl 8.00. Det var 3,5 grader og sol. I Svartdal ved Seljord var det snø helt til vegen. Nede i Seljord var det grønnskjær over trærne igjen. Det hadde vi ikke sett siden Eiker

 

Øverst i Telemark, vi nærmer oss Haukeli. 

 Vinter med påskestemning

 Vi så folk på ski flere plasser på fjellet. Det var veldig liten trafikk på E 134. Men mellom Odda og Rosendal møtte vi flere store biler enn vi gjorde mellom Notodden og Seljestad.

Diesel prisene varierte mye for å si det mildt. I Halden betalte vi 12,35 kr pr liter og i Kvinnherad var prisen 14,35 kr – to kroner i forskjell.

Det var varmt og godt i Høylandsbygd. 18 -20 grader både mandag, tirsdag og onsdag

Det blir nok en stund til vi kan bade her på Slettanesvika. Mens vi venter på passelig badetemperatur, skal vi nyte våren på “Vår heimlege strand”

Nå har vi tømt og vasket bilen både innvendig og utvendig. Så skal den gjøres klar til en tur til Nordland i juni. Vi regner med å bruke ca 6 uker på turen. Vi har begynt å glede oss.

Jeg takker for nå. Hvem vet, kanskje det blir blogg fra turen til vakre Ofoten og Vesterålen?

–edel

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg