Camping El Raco førjulsvinteren 2016


Vi kom til Camping Raco i Benidorm 7. november. Plassen er populær og stort sett full hele vinteren. Mange står her til februar-mars før de vender snuten mot nord og hjem eller videre vestover mot Malaga eller Portugal. Vi regner med å være her til ut i februar. Her er resepsjonen. Noen sjekker inn, andre skal ordne opp med regninger, og noen ser om de har fått post.

Restauranten er i andre etasje i bygningen til høyre. De har god mat der, men stolene er så vonde å sitte på at det er sjelden vi spiser der.

I første etasje er det bla butikk. Han som eier butikken heter Jose og hun som arbeider der heter Maria. Det er jo vanlige spanske navn, men det er litt artig nå i juletiden.Butikken selger europeiske dagsaviser, men ingen skandinaviske.Butikken har et stort utvalg av frukt og grønt. Der er brød, knekkebrød og mange sorter pålegg. Dessuten er utvalget av hermetikk stort. Skal vi kjøpe ferskt kjøtt eller fisk, må vi til et større supermarked 10 minutt unna.

Kveldssolen lyser opp naturparken Sierra Helada. Helada betyr iskrem på spansk. Fjellrekken ligger langs Middelhavet mellom Benidorm og Albir. Fjelltoppene er mellom 300 og 450 m høye. Disse fjellene hører til Sierra Helada Natural Park. Parken strekker seg fra Alfaz del Pi og et stykke ut i Middelhavet og strekker seg vest om Benidorm og øst om Altea. Oppe i fjellet går det fine turstier og mange av dem går helt oppe på toppen. En kan gå fra korset i Benidorm og til parkeringsplassen nede i Albir. Det er den parkeringsplassen der veien til Faro de l’Albir begynner. Turen passer for vanlig trente folk og tar 3 – 4 timer. En kan og ta turveien fra Albir til fyret (Faro de i’Albir). Vi bruker å gå langs foten av fjellet og turen tar ca en time.

Vi har hatt en del regnværsdager, men da koser vi oss inne. Vi har med oss mye lesestoff, kryssordblad,garn og strikkepinner, fargeblyanter og fargebøker for voksne

Mandagen går vi igjennom skogen langs Sierra Gelada eller Serra Helada som fjellrekka heter på spansk eller valenciansk. Men først går vi opp til aldershjemmet som ligger i åsen over der vi bor. Her kommer racerne i fint driv oppover gata.

Og etterpå kommer Roy og Max

I enden av denne gata ligger seniorleilighetene i flere store blokker. Max hater å gå oppover bakker og Roy må nesten slepe han oppover. Det er brattere her enn det ser ut til på bildet.


Gjennom skogen går det mange slike stier.  Noen går lavt i terrenget og noen stier går litt høyere opp i lia. Vi går mellom  furutrær. Jorden i skogbunnen består mest av sand og rød leire

Stiene er gode å gå på

Når vi er ferdig med stiene og nærmer oss Albir kommer vi disse flotte blomstrene som kler en murEtter at vi hadde passert den vakre bougainvilleaen, fikk vi øye på denne vakre fuglen


Det har kommet nye skilt der stiene begynner

Nå er vi øyeblikkelig i sentrum av Albir

Og der venter belønningen….


Onsdager er det bowling

Og fredag er det boccia etter egne regler. 5 poeng for å tuche grisen, 6 poeng for den kula som kommer nærmest og så 4,3, 2 og 1 poeng. Hver deltaker kaster grisen to ganger

Det er viktig med å måle avstanden mellom grisen og kulene

Roy kaster kula og håper å treffe grisen (den lille kula)


Diskusjon og måling. Det koster 50 cent å delta, og pengene går til premie til de 3 beste. Premien er som oftest en flaske vin.

Roy og Søss hadde ærend på søndagsmarkedet i Benidorm

Jeg lærer spansk


25 november var Max 10 år. Da vanket det godbit og kos

Tygge tygge…..

Mmmm

En lyd???

Nei det var visst ingenting

Takk for godbiten….


Vi lager mye mat hjemme og det er Roy som lager maten og det er jeg som tar oppvasken

Kjempestort blomkål skal bli til blomkålsuppe

Grønnsaksuppe

Lammerull 

Grisesylte av ribbe og bacon var et vellykket eksperiment. Før denne hadde vi laget ordinær ribbesylte


Rett på andre siden av gata for Raco ligger Sharky’s De lager god fish & chips. 8 euro for en porsjon torsk og en halv flaske vin.Roy ser litt betekt ut, men maten var deilig den. 

De norske på Raco er samlet på Casa Jan for å spise en juletallerken.  Jan går rundt med akevittflaska


Folk gleder seg til julemat


Søss nyter maten. Det var deilig ribbe med sprø svor og deilige medisterkaker.

Her er vi tvers over veien for Raco. Stedet heter Cocobenidorm og selger halvlitere til 1,20 euro. De selger ikke mat, men allslags drikke. 5 engelskmenn sørger for musikk fra 50 og 60 tallet.. De gjør det for moro og spilleglede

Kontroll av julepynten. Den bruker jeg til å pynte hekken

Tre lys-slynger vikles rundt “tuntreet”


Naturlig pynt


Denne dama har laget denne nydelige kransen selv.

Nisse, svibler, alpefiol og De Hellige Tre KongerEn av de norske som har bodd lengst her på denne plassen, har pyntet så fint inne og ute


Slik har vi det på Raco nå. Det har ikke vært så varmt som tidligere år. Men vi slipper jo å måke snø og vi er ikke redde for å skli på glatta. Selv om vi ikke stresser så veldig før jul, pynter vi rundt oss. Vi er mer sosiale her enn hjemme. Om det er spesielt for Raco tror jeg ikke, for vi opplever det samme i Ohlao i Portugal. Vi trives med bobil-livet her sør om vinteren. 

Vi ønsker dere alle En God Jul og Et Godt Nytt År!

— edel

5 kommentarer
  1. Alltid koselig å lese bloggen din, blir nok ingen tur på oss i vinter, men bobil livet er flott. Ha ei riktig god jul til både deg, Roy og max. Hilsen Anne britt, Ivar og Milo

  2. Bloggen er kjempefin,gode beskrivelser av alt rundt dere. Moro å se hvordan dere pynter til jul,ser kjempekoselig ut. Ønsker dere en God Jul og Godt Nyttår !

  3. Takk for hyggelig blogglesning. Vi setter stor pris på å følge dere alle tre på tur. Venter på å bli pensjonister og bruke bilen mer. Den er på vinterlagring nå. Så får vi se hva som skjer neste vinter. Vi ønsker dere en fredfylt julehøytid og et godt nyttår med nye innlegg på bloggen.

  4. Hei til dokker,
   Flott å lese om hvordan dokker har det.Vi har det bra,steller nu til jul og i dag kom Kjell Magne for å feire sammens med oss og det er jo veldig trivelig.
   Vi ønsker dokker en god jul og et godt nyttår.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg