Mars og april på Algarve

Nå har vi vært 5 uker i Albufeira området. Det har vært våte og kalde uker. Vinteren og våren ble ikke slik vi hadde håpet på da vi kjørte sørover i slutten av januar. 

I begynnelsen av mars forlot vi Km 64 – Parque de Autocaravanas ved Pera. Der var det fast dekke og det var greit å stå  når det regnet, men det var ikke mye å se

Det var grått vær og kald vind, og vi ble sittende mye inne i bilen

Vi dro til Figueira

Figueira Autocaravan Park ligger mellom Lagos og Sagres. Koordinatene dit er N 37º4’23.88″  og W 8º50’43.656″ Denne kjekke karen sitter utenfor resepsjonen hver dag

Det var en liten, men koselig plass og vertskapet var blide og vennlige.

Utsikt fra bobilen. Små plasser i midten Store plasser på sidene

Gammelbyen var slitt og ikke spesielt koselig

Denne restauranten har et navn som betyr frosk. Den så ikke spesielt innbydene ut utenfra, men inni var det fint. Det var mye nips og pynt som bestod av froskefigurer. Maten var fabelaktig god, og man måtte bestille bord i forveien dersom en ville spise der.

Jeg har vært og handlet frokostjuice.

Etter en uke i Figueira, kjørte vi til Albufeira. Vi fikk plass på Albufeira Stadion. Koordinatene dit er N 37º05.902′  og W 008º14.640′  Det koster 9 euro dagen å stå der. Da er strøm, dusj og toalett inkludert og vann og tømming naturligvis. Men står du der en måned eller mer, koster det 7 euro. Broren til Roy skulle bo en måned på hotell i Albufeira. Jenny og Åge reiser med “Vi over 60”.Her er de hos oss og spiste kjøttsuppe.

Annenhver tirsdag er det marked bak busstasjonen. Det tar et par minutter å gå fra bobilplassen. Det er et forholdsvis stort marked. Det er mye faste priser og det er mye kvalitetsvarer. De fleste som har boder er sigøynere og derfor blir disse markedene også kalt Sigøynermarkeder.

.

Her er vi i gammelbyen på vei til Marina de Albufeira

Det var fredelig og fint å gå der

En liten hvil

Endelig i båthavna. Her lå fiskerestaurantene tett

Roy hadde tenkt å ta taxi hjem, men ingen ville ta med Max og da var det bare å gå tilbake til Gamlebyen

I gamlebyen gjøglet gateklovnen Jonni

Kopierer mannen foran seg

På Albufeira Stdion eller PP Parque  da Palmeira var det 2 svenske biler som stod fast hele året . Det er 4. året de står her. De var i full gang med å stelle i hagen sin da vi kom.

22 mars kjørte vi  ut til Cabo de Sao Vicente  som er det sørvestligste punktet på det europeiske fastlandet. (foto lånt av Jenny)

Selve tårnet var stengt pga reparasjoner, men museet var åpent (foto Jenny)

Høye klipper og uendelig hav

Roy har lenge ønsket seg en slik jakke. Disse bodene selger portugisiske varer. I tillegg til jakka kjøpte Roy en korkhatt.(bilde lånt av Jenny)

Gode pølser, det synes den lille hunden med grønt halstørkle også. Den oppholdt seg ved pølseboden og håpet på at noen gav han litt pølse.

Her er vi på “The Strip” partygata i Albufeira

Mellom torget i gamlebyen og “Fiskerstranda” (Praia dos Pescadores) finner vi gamle rockekonger

Vi tok en biltur til Olhao. Her står Jenny foran kirken

I Olhão kjøpte vi reker og vino verde.

Denne “grønne” vinen er spesielt laget for å drikkes til skalldyr

På soldager med litt vind er det kamp om de to vaskemaskinene på plassen. Det er franskmenn mot engelskmenn. Jeg allierte meg med en svenske…..

 

Onsdag 11 april flyttet vi oss en mil østover fra Albufeira til Algarve Motorhome Park Falésia. Bobilplassen ligger 400 meter fra stranden Praia Da Falesia Acoteias i Olhos d’Água.  Koordinatene hit er: N 37.090277 og W 8.160277. Dersom det er fullt her, er det en bobilplass til et par hundre meter unna

 

Hver dag kommer en gjeter med 2 hunder og flere hundre sauer forbi her. Bortenfor sauene kan du se den andre bobilparkeringen. Den er også på grus, men har mindre parceller en denne. Det er strøm og vann til hver plass.

Tvers over for bobilplassen er denne restauranten. Uteplassen var pent pyntet med massevis av blomsterbed

Det går en sti fra bobilplassen til stranda. Det er bare 400 meter å gå

På grunn av at klippene er så høye er det trapper ned til stranda

Stranda er over 6 km lang. Den er blant 18 beste strendene i Europa og er kåret til Portugals beste strand i 2015 og 2016

Klippene er grå, oransje og røde. Sanden er myk.

“Middagsblomster”

Det er en liten Snack Bar ved parkeringsplassen. Her er det også WC. Parkeringsplassen er ikke stor og det er nok dumt i høysesongen

Bildet er tatt fra Snack Baren

Trappa fra parkeringsplassen og ned til stranda.  Nå angrer jeg på at jeg ikke tok bilder av baren og parkeringsplassen

Roy og Max gruer seg til trappene

Roy beundrer noen flotte “middagsblomster” Disse var både røde, gule og hvite

Med dette bildet av hangglideren som svever over stranda sier jeg takk for følget.  Det er meldt vakkert sommervær denne uken, og det gleder jeg meg til For det har vært dårlige forhold for soling i disse ukene. Takk for alle kommentarer både her på bloggen og på fb. Jeg setter stor pris på det

— edel

 

 

 

 

 

5 kommentarer
  1. Tusen takk for titten.Kjekt solå kom til dåkken! Eendelig blitt vår her også.Me hadde vatn under alle golva i kjelleren rett før påske. Har styrt veeldig med å riva opp golva…men kunne eeendelig reisa ut i husvogna på laurdag.Heima igjen idag…Resten av veka blir det hagaarbeid og maling av taket i kjellarstova. Koooos dåkken maaaasse vidare på tur.Klem Bodil

  2. Flott reiseblogg. Morsomt å se Praia da Falesia igjen. Der lå vi 14 dager i oktober 2017. Men ellers lå vi lengre i Olhão på den store plassen. Skal prøve igjen til høsten for overvntring.

  3. Koselig å se, jeg synes dere er veldig flinke til å nyte pensjonisttilværelsen, det har jeg skikkelig sansen for.
   Kansje det er noe å tenke på for oss også om en stund.
   Kose dere masse, og hilse så mye til Roy 🙂

  4. Trivelig å få en kikk tilbake til Albufeira. Vi er på vei dit og kommer tidlig i neste uke. Forlot stedet i slutten av november og har latt bobilen stå hos et firma. Vi satser på at været bedrer seg snart.
   Ja de svenskene kjenner vi godt, Lasse og Thomas tror jeg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg