01.01.2019 Endelig på Raco

Fredag 14 desember dro vi fra San Rafael mot Benidorm. Vi gledde oss til å komme i orden på Camping El Raco, og vi så fram til den fine plassen som var holdt av til oss. 

Før vi dro fra San Rafael, beundret vi appelsinene som skal være veldig gode i følge de som har vært på slang der.

På Raco var plassen “vår” allerede besatt. Det skyldes en missforståelse. Han som hadde snakket for oss i resepsjonen på campingen, trodde at vi hadde opsjon på plassen til 20 desember, men det var bare betalt for plassen fram til 10. desember. Ja, ja sånt kan lett skje.. Vi ble stående på noe vi kaller for Venteplassen. Der er det strøm, men ikke vann og avløp som det er på komfortplassene. 21 desember feiret vi Torilds 70 års -dag. 

Det er den flotte jenta med skilt på brystet som har bursdag.

Menyen var deilige kjempereker og musserende vin.

Mens vi var hos Torild måtte jeg en tur på toalettet. Og utenfor servicebygningen traff jeg på et nederlandsk par som vi hadde vært nabo med tidligere. De fortalte  at plassen ved siden av der vi stod for 3 år siden var ledig. Det er en trang, men solrik plass. Bakom hekken går det en trafikkert gate, men vi vender oss til lyden fra bilene. Bak Roy, der som paviljongen står bodde vi for tre år siden.

Twist, mandarin, nøtter og kryssord hører julen til.

Renholdere og vaktmestrer samler inn penger og deler ut boblevann og søte, spanske julekaker på formiddagen julaften. Det er tradisjon her. Og det er lett å høre når de kommer, for julemusikken drønner fra lasteplanet

Julemiddagen i det fri. Juleribbe, rødkål og mandelpoteter.

Max får sitt når vi er ferdige

Venteplassen. Her står folk og venter i dagevis på at det skal bli en ledig plass. El Raco er veldig populær blant engelskmenn, nederlendere, svensker og nordmenn. Venteplassen er egentlig beregnet på ballspill. Roy og Max er ved  petanca-banene og venter på at bocciaspillet  skal starte.

Det går ut på å kaste/trille en stålkule mot en liten trekule. Den som kommer nærmest trekulen vinner omgangen. Vi har egne “Racoregler” her. Det blir delt ut poeng fra 6 til 1 på hver omgang. Det er like mange omganger som deltakere. De tre beste sammenlagt vinner hver sin flaske vin.

Roy kom på 3.plass og vant en flaske hvitvin. Her slapper vi av etter kampen. Det er veldig sosialt. I julen er det få norske her,Mange reiser hjem for å feire jul med barn og barnebarn, men om et par uker er det nok i full gang igjen. Fottur fra Benidorm til Albir på mandager, bowling på onsdager, felles sosakjøttmiddag på Peppermill på torsdager, boccia på fredager. Ellers er det bursdagsfeiringer, morsdager og andre dager.

KL Bakery i Albir baker kneipbrød etter norsk oppskrift. Å få tak i godt, saftig grovbrød er ikke like lett i Spania. Supermarkedet Mendoza har noen norske,svenske og nederlandske varer. En pakke vossafår koster nærmere 4 euro og en pakke nora surkål var på “tilbud” til 2,5 euro. Vi kjøpte ferdig stekt juleribbe med sprø svor der. Så var det bare å varme den i stekovnen og frese den under grillen litt. Nam!

Julekrybbe i rundkjøringen

Etter  handelen, smakte det godt med en pils i solen.

Holder på med å lage potetmos nyttårsaften. Vi må være inne og passe på Max. Han blir til en skjelvende nervebunt når det smeller. Det gikk ganske bra denne gangen. Det kan være trafikken som døyvet litt av smellene.

Klokken tolv nyttårsaften skal man spise druer. Ei drue for hvert klokkeslag. De selger “tolvpakninger” med druer, men vi greidde oss godt med druer i løs vekt. Frukt og grønnsaker kjøper vi hos Jose som har butikk på campingen. I den butikken arbeider også Maria. Så med druer kjøpt hos Josef og Maria, ønsker vi dere alle Et Godt Nytt År

–edel

2 kommentarer
  1. Всегда рады предложить профессиональные услуги:
   “100% устранение онлайн-сайтов мошенников или конкурентов!”
   Каким образом это можно выполнить?!
   – Практический опыт нашей компании – 10 лет.
   – Используем секретные методы.
   – Наращиваем огромную ссылочную массу вирусными и порно ссылками.
   – Все поисковики мгновенно обращают внимание на наши применяемые технологии.
   – Все размещенные тексты с интернет-сайта спамятся, что делает их неуникальными.
   – У нашей компании очень большие возможности и опыт в данной сфере деятельности.

   Цена $50
   Полная отчётность.
   Оплата: Киви, Yandex.Money, Bitcoin, Visa, MasterCard…
   Телега: @exrumer
   Whatssap: +7(906)53121-55
   Viber: +7(977)52-554-62
   Skype: XRumer.pro
   электронка: [email protected]

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg